Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

KADRIS 4: RIS - modul eBOL (elektronski bolniški list)

Od 1. januarja dalje je elektronski bolniški list (t.i. obrazec eBOL) nadomestil papirno listino Potrdila o začasni zadržanosti od dela (t.i. obrazec BOL). Papirni bolniški listi bodo v veljavi še do 31. januarja 2020, po 1. februarju 2020 pa bodo v veljavi samo še elektronski bolniški listi (obrazec eBOL).

Četrta pot je iz tega naslova prilagodila funkcionalnosti v informacijskem sistemu KADRIS 4, ki vsem našim strankam omogoča prenos podatkov iz spletnega portala SPOT na 2 načina:

1.) z ročnim prepisom podatkov iz obrazca eBOL v informacijski sistem KADRIS 4 – ta način že obstaja oz. ga imate v uporabi in ne bo prinesel nobene spremembe (modul Bolniški list),

2.) z avtomatskim zajemom obrazca eBOL v informacijski sistem KADRIS 4 – ta način bo možen samo v verziji KADRIS 4: 4612.54, saj je za avtomatski prenos potrebno dodatno delo (modul eBOL).

Avtomatski zajem podatkov iz obrazca eBOL v sistem KADRIS 4 pokriva celoten proces od zajema, povezavo obrazca eBOL z zaposlenimi preko EMŠA, zapisom bolniške odsotnosti s prenesenimi datumi, kot so: Prvi dan zadržanosti, Prejšnja zadržanost z dela – recidiv, zadržanost z dela Za polni delovni čas oz. Za krajši delovni čas, Prvi dan zadržanosti za razlog in seveda tudi Razlog zadržanosti.

Prednosti avtomatskega zajema obrazca eBOL v KADRIS 4:

Pogoj za uvedbo ročnega prepisa podatkov je digitalno potrdilo za prijavo na portal SPOT, matična številka podjetja in obdobje spremembe podatkov. Pri ročnem prepisu podatkov v KADRIS 4 za uporabnike pri vnosu bolniških odsotnosti preko forme Bolniški list ne bo sprememb.

Pogoj za uvedbo avtomatskega zajema podatkov je digitalno potrdilo za prijavo na portal SPOT, matična številka podjetja in obdobje spremembe podatkov. Koraki za uvedbo avtomatskega zajema podatkov v KADRIS 4 so: nadgradnja obstoječega IT-sistema KADRIS 4 v zadnjo verzijo 4612.54, namestitev funkcionalnosti eBOL, izobraževanje zaposlenih, vodij, urednikov in administratorjev.

Dokument z opisom funkcionalnosti in pogojev za uvedbo funkcionalnosti zajema obrazca eBOL 

Obrazci za urejanje pooblastil za dostop do eBOL preko portala SPOT (eVEM) so na voljo tukaj: http://evem.gov.si/evem/cms/news/detail.evem?srcsi_cms_news_id=7422

Želim več informacij o tem

Želim se dogovoriti za sestanek in predstavitev 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...