Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

KADRIS 4: RIS - modul eBOL (elektronski bolniški list)

Spoštovani poslovni partnerji,

od 1. januarja 2020 je v veljavi elektronska oblika listine Potrdila o začasni zadržanosti od dela, t.i. elektronski bolniški list ali obrazec eBOL. S to novostjo se vzpostavlja nov način digitalne komunikacije med zdravstvenimi ustanovami, ki izdajajo bolniške liste in poslovnimi subjekti, ki potrebujejo bolniške odsotnosti svojih zaposlenih obračunati pri mesečnih izdatkih. 

Stična točka prenosa elektronskega bolniškega lista oz. obrazca eBOL med zdravniki in poslovni subjekti je državni spletni portal SPOT. V drugem koraku sledi prenos podatkov z obrazca eBOL v interni informacijski sistem, ki ga posamezni poslovni subjekt uporablja za evidenco bolniške odsotnosti, obračun plač, nadomestil in pripravo zahtevkov za refundacijo nadomestila plače pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

    

1. KORAK: Ureditev dostopa do portala SPOT in obrazcev eBOL

Pogoji za dostop do portala SPOT oz. pridobitev podatkov z obrazcev eBOL v katerikoli informacijski sistem za evidenco in obračun bolniških odsotnosti:

Vsem našim uporabnikom priporočamo, da si za integracijo našega sistema KADRIS 4 s portalom SPOT pridobijo kvalificirano digitalno potrdilo (certifikat) SIGEN-CA. Izdaja jih SI-TRUST, Državni center za storitve zaupanja, ki deluje v okviru Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije. Za njegovo namestitev v naš sistem KADRIS 4 pa za vas poskrbimo mi.

2. KORAK: Prepis ali avtomatski zajem obrazcev eBOL v informacijski sistem KADRIS 4

ROČNI PREPIS podatkov z obrazca eBOL

Ročni prepis podatkov z obrazca eBOL zajema podatke v PDF formatu in poteka preko forme Bolniški list, ki je del osnovne registracije in je v uporabi pri vseh obstoječih uporabnikih sistema KADRIS 4. Sistem pridobi podatke, kot so: »Prvi dan zadržanosti«, »Prejšnja zadržanost z dela – recidiv«, zadržanost z dela »Za polni delovni čas« oz. »Za krajši delovni čas«, »Prvi dan zadržanosti za razlog« in »Razlog zadržanosti«. Vsi ti podatki omogočajo izračun posameznih vrst plačil glede na »Razlog zadržanja« in »Trajanje bolniške odsotnosti (primer: do 30 dni/nad 30 dni)«. Izračunane vrste plačil so podlaga za izvoz v plačni sistem.

Ta način že obstaja in nima sprememb.

POLAVTOMATSKI in AVTOMATSKI ZAJEM obrazcev eBOL

Avtomatski zajem celotnega obrazca eBOL poteka s pomočjo posla, ki popolnoma digitalizira proces zajem, zapisa in priprave podatkov za prenos v sistem KADRIS 4. KADRIS 4 preko posla z eno poizvedbo avtomatsko prenese do 50 obrazcev eBOL, v naslednji poizvedbi naslednjih 50 obrazcev eBOL in tako naprej. V sistemu se obrazec poveže z zaposlenim preko imena in priimka in/ali EMŠO številke. Sledi zapis, ureditev in potrditev podatkov v obstoječi formi Bolniški list. Tako urejeni podatki omogočajo izračun posameznih vrst plačil glede na »Razlog zadržanja« in »Trajanje bolniške odsotnosti (primer: do 30 dni/nad 30 dni)«. Izračunane vrste plačil so podlaga za izvoz v plačni sistem, ki vsebuje podatke, kot so: »Prvi dan zadržanosti«, »Prejšnja zadržanost z dela – recidiv«, zadržanost z dela  »Za polni delovni čas« oz. »Za krajši delovni čas«, »Prvi dan zadržanosti za razlog«. Prenesen bo tudi »Razlog zadržanosti«.

Ta način je popolnoma nov in integriran s portalom SPOT preko modula KADRIS 4: RIS - eBOL. Pogoj za uvedbo je zadnja verzija sistema KADRIS 4 z grafičnim vmesnikom 4.7 in nameščen modul eBOL.

PREDNOSTI avtomatskega zajema obrazca

Želim več informacij o tem

 

Želim se dogovoriti za sestanek in predstavitev 

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...