Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

7. februar 2022

[ZAKONSKE NOVOSTI & JAVNI SEKTOR] Ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev

Začetek leta je za zaposlene v javnem sektorju namenjen ocenjevanju delovne uspešnosti in preverjanju izpolnjevanja pogojev za napredovanje v višji plačni razred. Zaradi novosti v Uredbi o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede (Uradni list RS, št. 121/21 z dne 23.7.2021) je prišlo do nekaterih sprememb. Zato pozivamo vse odgovorne osebe, da se pravočasno seznanite z novostmi in se učinkovito pripravite na izvedbo ocenjevanj s pomočjo programskega modula Ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev kadrovsko informacijskega sistema KADRIS 4.

Zakonske novosti o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede (Uradni list RS, št. 121/21 z dne 23.7.2021):

Letno oceno zaposlenih se potrebuje za izvedbo preverjanj, kdo lahko napreduje v višji plačni razred. Ocenjevanje vključuje pripravo seznama javnih uslužbencev, ocenjevalnih listov, izvedbo ocenjevanj, razdelitev ocen, prepis ocen v kadrovsko evidenco, pripravo dokumentacije za napredovanja in obveščanje – vse to vzame veliko časa in dela. Rok za izvedbo ocenjevanja je z uredbo določen (15. marec), pogosto pa se dogaja, da ocenjevalci z oddajo ocen zamujajo. 

Vsi uporabniki kadrovsko informacijskega sistema KADRIS 4 imate na voljo uporabo programski modul Ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev, ki omogoča:

a.) vnos skupne ocene,

b.) vnos ocene le po elementih,

c.) vnos ocene po kriterijih in izračun srednje vrednosti za element.

Pogoji za uporabo modula so:

Dodatne informacije na: prodaja@cetrtapot.si ali 04 280 66 60.

Želim več informacij o tem 

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...