Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english
Webinar

[18.6.2020 WEBINAR]: KADRIS 4 & PKP3 - Čakanje na delo in/ali skrajšani polni delovni čas

18. junij 2020 │ 10:00 - 10:45

[18.6.2020 WEBINAR]: KADRIS 4 & PKP3 - Čakanje na delo in/ali skrajšani polni delovni čas

ZIUOOPE: Kaj prinaša tretji protikoronski ukrep (PKP3) za ohranitev delovnih mest?

Tretji protikoronski paket prinaša za gospodarske subjekte 2 bistvena ukrepa, in sicer:

1.) podaljšanje ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, kateremu se spremeni višina povračila s strani države,

2.) delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa.

Hitrost prilagajanja nastalim razmeram in zakonodajnim spremembam zahteva ažurno digitalizacijo kadrovskih, registracijskih in plačnih IT-rešitev, ki omogočajo pripravo podatkov za finančne projekcije evidence dela in stroškov dela za ohranitev delovnih mest.  

Na webinarju smo pokazali, kako v sistemu KADRIS 4 ustrezno voditi evidenco delovnega časa, upravljati odsotnosti in obračunati plače za prehod na nova PKP3 ukrepa. Prav tako smo pokazali možnosti poročilnega sistema (grafikonov) o gibanju evidence in stroškov dela za določeno časovno obdobje. Le-ta je v pomoč za lažje in hitrejše sprejemanje pravilnih poslovnih odločitev za ohranitev delovnih mest. 

VSEBINA WEBINARJA:

1. Predstavitev korakov za evidenco dela, odsotnosti in obračun plač v sistemu KADRIS 4 za prehod na:

  • podaljšanje čakanja na delo do 30.6.2020,
  • skrajšani polni delovni čas od 1.6.2020 do 31.12.2020.

2. Prikaz časovnih poročil in grafikonov gibanja evidence dela in stroškov dela. 

3. Agilnost enotne platforme, ki združuje kadrovski, registracijski in plačni informacijski sistem pri hitrem prilagajanju tržnim razmeram in zakonskim spremembam.

Delodajalci ste se v zadnjih 3 mesecih na področju upravljanja s človeškimi viri znašli v različnih situacijah – od dela zaposlenih od doma, začasnem čakanju na delo, nadur, prerazporejenega časa, bolniških odsotnosti do skrajšanega polnega delovnega časa. Dober sistem za evidenco delovnega časa, odsotnosti, obračun plač in poročilni sistem o gibanju evidence in stroškov dela pomaga nepregledno množico informacij spremeniti v grafikone, ki so pomoč vodstvu za sprejemanje pravih odločitev pri ohranitvi delovnih mest.

Pripravo podatkov za evidenco delovnega časa, upravljanje odsotnosti, obračun plač in poročilni sistem za prehod na PKP3 ukrepa v sistemu KADRIS 4 so predstavile predstavile Nataša Centa, produktna vodja produkta KADRIS 4 in strokovnjakinja za kadrovski sistem, Mojca Hafner Jereb, produkta vodja za registracijski sistem in Marija Toporiš, produktna vodja za plačni sistem v našem partnerskem podjetju SPIN, d.o.o., Kranj.

Če želite video posnetek do webinarja, nam pišite na prodaja@cetrtapot.si  in posnetek vam bomo poslali po elektronski pošti.

Želim več informacij o tem

Povejte naprej:

l
f
t
Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...