Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

Registracija delovnega časa

Registracija delovnega časa predstavlja osnovni nabor funkcionalnosti za vpeljavo sistema za evidentiranje delovnega časa zaposlenih.

Po vnosu osnovnih matičnih podatkov za vsako zaposleno osebo se začne osnovno ali napredno beleženje prisotnosti in odsotnosti. Prisotnost se v sistemu zabeleži samodejno ob registraciji delovnega časa.

Najbolj praktičen, zanesljiv, enostaven, zakonsko najsprejemljivejši in najpogostejši način registracije delovnega časa je še vedno klasična registracija z identifikacijsko kartico na registracijskem terminal ali registrirni uri. Terminal se najpogosteje namesti pri službenem vhodu, ki zmore tudi velike fluktuacije zaposlenih ob jutranjih in popoldanskih špicah. Na terminalu se lahko vnaprej nastavijo urniki, kar omogoča pravilno registracijo in posledično tudi evidenco delovnega časa.

Če se zaposleni pozabi registrirati ali je naredil napako, lahko pooblaščeni urednik (skrbnik) nepravilnost ročno popravi v osnovnem urejevalniku. Pooblaščeni osebi je na voljo tudi napredni urejevalnik z vgrajeno kontrolo za vse vrste odsotnosti (npr. ali obstaja lanski dopust, ali se bolniški list navezuje na predhodno izdan bolniški list), kar omogoča ažurni vpogled v realno stanje in izboljša učinkovitost vodenja evidenc.

Napredni urejevalnik omogoča tudi ročni prepis podatkov z elektronskih bolniških listov oz. obrazcev eBOL v formo bolniški list, ki vsebuje enake parametre za vnos podatkov, kot jih imajo originalni obrazci. Na podlagi vnosa bolniškega lista in nastavitev se izračunajo vrste plačil za obračun plač ali izdelajo zahtevki za refundacijo nadomestil.

Obdelave podatkov, izdelave poročil in seznamov za posamezne zaposlene ali skupine zaposlenih po oddelkih predstavljajo odlično analitično orodje za vizualizacijo tabel in grafikonov, namenjenih vodstvu pri poslovnem odločanju.

Registracija delovnega časa

Slika: KADRIS 4: RIS - Registracija delovnega časa 

Želim več informacij o tem

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...