Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

eBOL

Od 1. januarja 2020 je v veljavi elektronska oblika listine Potrdila o začasni zadržanosti od dela, t.i. elektronski bolniški list ali obrazec eBOL. S to novostjo se vzpostavlja nov način digitalne komunikacije med zdravstvenimi ustanovami, ki izdajajo bolniške liste in poslovnimi subjekti, ki potrebujejo bolniške odsotnosti svojih zaposlenih obračunati pri mesečnih izdatkih. 

Stična točka prenosa elektronskega bolniškega lista oz. obrazca eBOL med zdravniki in poslovni subjekti je državni spletni portal SPOT. V drugem koraku sledi prenos podatkov z obrazca eBOL v interni informacijski sistem, ki ga posamezni poslovni subjekt uporablja za evidenco bolniške odsotnosti, obračun plač, nadomestil in pripravo zahtevkov za refundacijo nadomestila plače pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Potni nalogi

Avtomatski zajem celotnega obrazca eBOL poteka s pomočjo posla, ki popolnoma digitalizira proces zajem, zapisa in priprave podatkov za prenos v sistem KADRIS 4. KADRIS 4 preko posla z eno poizvedbo avtomatsko prenese do 50 obrazcev eBOL, v naslednji poizvedbi naslednjih 50 obrazcev eBOL in tako naprej. V sistemu se obrazec poveže z zaposlenim preko imena in priimka in/ali EMŠO številke. Sledi zapis, ureditev in potrditev podatkov v obstoječi formi Bolniški list. Tako urejeni podatki omogočajo izračun posameznih vrst plačil glede na »Razlog zadržanja« in »Trajanje bolniške odsotnosti (primer: do 30 dni/nad 30 dni)«. Izračunane vrste plačil so podlaga za izvoz v plačni sistem, ki vsebuje podatke, kot so: »Prvi dan zadržanosti«, »Prejšnja zadržanost z dela – recidiv«, zadržanost z dela  »Za polni delovni čas« oz. »Za krajši delovni čas«, »Prvi dan zadržanosti za razlog«. Prenesen bo tudi »Razlog zadržanosti«.

Ta način je popolnoma nov in integriran s portalom SPOT preko modula KADRIS 4: RIS - eBOL. Pogoj za uvedbo je zadnja verzija sistema KADRIS 4 z grafičnim vmesnikom 4.7 in nameščen modul eBOL.

PREDNOSTI avtomatskega zajema obrazca: 

  • Popolna digitalizacija procesa oz. ukinitev ročnega prepisovanja podatkov,
  • izračun vrst plačil povezanih z bolniškimi odsotnostmi,
  • izvoz podatkov o bolniških odsotnostih v plačni sistem,
  • oddaja zahtevkov za refundacijo preko novega modula eNDM. 

LETAK: Elektronski bolniški list (obrazec eBOL)   

Informacijska rešitev za prepis oz. zajem obrazca eBOL iz državnega portala SPOT v registracijski del informacijskega sistema KADRIS 4.

 

Želim več informacij o tem

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...