Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

Vmesnika eBOL in eNDM

Državni portal za poslovne subjekte SPOT omogoča delodajalcem digitalni zajem bolniških listov in oddajo zahtevkov za refundacije nadomestil preko vmesnika, ki je sestavljen iz dveh modulov, in sicer:

Delodajalci imate možnost popolne digitalizacije elektronskih bolniških listov in refundacij nadomestil z istoimenskima moduloma eBOL in eNDM v sistemu KADRIS 4.

Vir: MIJ, analiza trga Četrta pot, 2020. Kalkulacija je narejena na primeru organizacije s 1.000 zaposlenimi.

Elektronski bolniški list (eBOL)

eBOL

Avtomatski zajem celotnega obrazca eBOL s portala SPOT v sistem KADRIS 4 poteka s pomočjo posla, ki popolnoma digitalizira proces zajema, zapisa in prenosa podatkov.  KADRIS 4 tako avtomatsko prenese do 50 obrazcev eBOL z eno poizvedbo, v naslednji poizvedbi naslednjih 50 obrazcev eBOL in tako naprej. V sistemu se obrazec poveže z zaposlenim preko imena in priimka in/ali EMŠO številke. Tako urejeni podatki omogočajo izračun posameznih vrst plačil glede na »Razlog zadržanja« in »Trajanje bolniške odsotnosti (primer: do 30 dni/nad 30 dni)«. Izračunane vrste plačil so podlaga za izvoz v plačni sistem, ki vsebuje podatke, kot so: »Prvi dan zadržanosti«, »Prejšnja zadržanost z dela – recidiv«, zadržanost z dela  »Za polni delovni čas« oz. »Za krajši delovni čas«, »Prvi dan zadržanosti za razlog« in »Razlog zadržanosti«.

Za več informacij o delovanju modula eBOL si prenesite letak.

KORISTI avtomatskega zajema obrazcev eBOL:

  • Popolna digitalizacija elektornskih bolniških listov oz. ukinitev ročnega prepisovanja podatkov
  • Avtomatski izračun vrst plačil povezanih z bolniškimi odsotnostmi
  • Avtomatski izvoz podatkov o bolniških odsotnostih v plačni sistem

Želim več informacij o tem

Elektronska oddaja zahtevka za izplačilo nadomestila plače (eNDM)

eNDM

KADRIS 4 omogoča tudi avtomatsko oddajo elektronskih zahtevkov za izplačila nadomestil plače prek vmesnika eNDM nazaj na portal SPOT, ki nato podatke posreduje neposredno na Zavod za zdravstveno zavarovanje Republike Slovenije (ZZZS). Slednji uredi izplačila poslovnim subjektom.

Za več informacij o delovanju modula eNDM si prenesite letak.

KORISTI integracije sistema z obema vmesnikoma (eBOL in eNDM):

  • Ažurno vnaša vse zakonodajne spremembe na področju refundacij s strani države
  • Odpravi papirno birokracijo in ročno prepisovanje podatkov
  • Zagotovi točne in zanesljive podatke
  • 10-kratni prihranek časa na letni ravni
  • Hitro, enostavno in prijazno uporabniško izkušnjo
  • Priložnosti za transformacijo iz administrativne v strateško funkcijo

Želim več informacij o tem

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli, da se v Sloveniji letno izda cca. 1,5 milijona bolniških listov?

To pomeni, da organizacija s 1.000 zaposlenimi, ki letno izda cca. 1.800 bolniških listov in cca. 1.200 zahtevkov za refundacije nadomestil, porabi za preračune in birokracijo papirjev kar 18 % delovnih dni v letu.

Ali ste vedeli, da organizacija s 1.000 zaposlenimi zaradi digitalizacije bolniških listov in refundacij s strani države porabi samo še 2 % delovnih dni v letu?

To pomeni kar 10-kratni prihranek časa in posledično napak na letni ravni!

Ali se nahajate v skupini poslovnih subjektov, ki morate dnevno spremljati, kateri protikoronski ukrep (PKP) je trenutno veljaven?

Ali vas dinamika sprememb zakonov duši pri birokraciji refundacij nadomestil s strani države, ker vaša organizacija še ni izkoristila potenciala digitalizacije?

Pridružite se skupini več kot 200 organizacij, ki so že izkoristile potencial digitalizacije z modulom eBOL sistema KADRIS 4 in ga dodatno oplemenite z digitalizacijo refundacij s strani države oz. modulom eNDM.

Popolna digitalizacija birokracije z moduloma eBOL in eNDM!

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...