Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

Delo izven delovnega mesta

Ob pojavu koronavirusa SARS-CoV-2 so na Ministrstvu za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti pripravili pojasnila in priporočila delodajalcem glede odrejanja dela v izjemnih okoliščinah, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi oz. premoženje delodajalca.

Zakonodaja za izredne okoliščine določa, da se lahko vrsta in/ali kraj opravljanja dela, določenega s pogodbo o zaposlitvi, začasno spremenita tudi brez soglasja delavca, vendar le, dokler trajajo take okoliščine (169. člen Zakona o delovnih razmerjih ZDR-1). Vsi poslovni subjekti, ki uporabljate naš registracijski sistem znotraj produkta KADRIS 4, si lahko zagotovite zakonsko obvezno evidenco delovnega časa za odredbo dela od doma oz. izven delovnega mesta z vklopom funkcionalnosti Delo izven delovnega mesta.  

V primeru, da se zaposlenim odredi delo na domu, mora delodajalec po Zakonu o evidencah na področju dela in socialne varnosti ne glede na izjemne okoliščine obvezno voditi evidenco o izrabi delovnega časa dela izven delovnega mesta, saj zakon glede tega ne določa nikakršne izjeme. 

Novi ali obstoječi uporabniki osnovne registracije delovnega časa v informacijskem sistemu KADRIS 4 imate na voljo zelo preprosto in uporabnikom prijazno rešitev DELO IZVEN DELOVNEGA MESTA, ki vam bo olajšala vsaj eno od neštetih problemov, ki nam jih je nastala situacija prinesla.

Delo izven delovnega mesta

Obveznosti za delodajalce:

  • Vodenje evidence števila opravljenih ur dela izven delovnega mesta v realnem času (velja za polni in krajši delovni čas)
  • Vodenje vrste opravljenega dela izven delovnega mesta 
  • Vodenje števila opravljenih ur za nadurno delo izven delovnega mesta 

Obveznosti za zaposlene: 

  • Registracija delovnega časa za delo izven delovnega mesta
  • Vodenje dnevne evidence delovnega časa in vrste dela za delo izven delovnega mesta 
  • Dnevno posredovanje evidence delovnega časa delodajalcu za delo izven delovnega mesta

LETAK: Delo izven delovnega mesta    

Informacijska rešitev za registracijo delovnega časa, opis vrste dela in evidenco opravljenih ur za delo izven delovnega mesta.

Želim več informacij o tem

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...