Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

Certifikati in licence

Kakovost za nas ni le zbiranje certifikatov. Zavedamo se, da sta od kakovosti naših izdelkov in storitev odvisni zadovoljstvo in zvestoba naših kupcev ter s tem poslovna uspešnost in prihodnost našega podjetja.

Za zagotavljanje visoke kakovosti in učinkovitega delovanja naših izdelkov vse ključne postopke v razvoju, proizvodnji, izvedbi, servisiranju in vzdrževanju izvajamo z lastnimi redno zaposlenimi strokovnjaki. Pri tem skrbimo, da sta strojna in programska oprema vedno v največji možni meri izdelani iz preizkušenih in zanesljivih standardnih komponent. Na področjih, kjer to ni mogoče, smo se povezali z vodilnimi svetovnimi proizvajalci informacijske tehnologije. Pri Agenciji za raziskovalno dejavnost smo registrirani kot razvojno-raziskovalna organizacija.


ISO certifikati 

Certifikat ISO 9001:2008 in 27001:2005

Pridobljena certifikacijska oznaka Bureau Veritas pomeni konkurenčno prednost in sporoča zavezanost podjetja k odličnosti, zanesljivosti in trajnostnemu razvoju. Nudi obširen portfelj storitev presoj in certificiranja na področju kakovosti, okolja, varnosti in zdravja ter družbene odgovornosti po mednarodno priznanih standardih, lokalnih shemah in rešitvah prilagojenih potrebam strank. 

ČETRTA POT, d.o.o., Kranj ima na področju KAKOVOSTI in VAROVANJA INFORMACIJ aktualno veljavne certifikate: 

ISO 9001:2015

ISO/IEC 27001:2013

ISO 27018:2014


Varnostni certifikati

SIQ certifikat

Vsi naši izdelki na področju strojne opreme so atestirani pri SIQ v Ljubljani.

SIST EN 60839-11-1:2013 certifikat

Vsi naši sistemi za kontrolo dostopa so skladni z varnostnimi standardom SIST EN 60839-11-1:2013 (razred 4), ki od leta 2015 nadomešča pretekli standard SIST EN 50133-1 in na katerega se sklicuje tudi slovenska zakonodaja - Zakon o zasebnem varovanju, Odredba o določitvi standardov, ki so obvezni na področju zasebnega varovanja, Sklep o določitvi pogojev za varnostno tehnično opremo, ki se sme vgrajevati v varnostna območja in Pravilnik o določitvi varnostnih standardov poslovanja sodišč.

Certificirana postavitev zajema registracijski del informacijskega sistema KADRIS 4, krmilno enoto kontrole dostopa VT-500 in čitalnike CM03/TP in CMX3.


Finančno poslovni certifikati

Platinasta bonitetna odličnost AAA

Že tretje leto zapored smo platinasti v bonitetni odličnosti. V letih 2019, 2020 in 2021 smo prejeli certifikat Platinasta bonitetna odličnost AAA družbe Bisnode kot najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji. S tem se uvrščamo med 1,5 % slovenskih podjetij, ki so imeli tri leta zapored Zlati AAA. Certifikat temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetja ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih. 

Podjetja s platinasto bonitetno odličnostjo poslujejo izjemno ter izpolnjujejo stroge kriterije za doseganje nizke verjetnosti za nastanek negativnih dogodkov v prihodnjih dvanajstih mesecih: stečaj, prisilna poravnana ali likvidacijo, izbris subjekta iz poslovnega registra, blokada transakcijskih računov subjekta daljšo kot 90 dni in uvrstitev na seznam davčnih neplačnikov. 

     

Slika: Boris Šolar, generalni direktor podjetja Četrta pot ob prejemu kipca Platinasta bonitetna odličnost 2019

Zlata bonitetna odličnost AAA

V letu 2018 smo prejeli certifikat Zlata bonitetna odličnost AAA družbe Bisnode, s katerim se uvrščamo med podjetja z nadpovprečno bonitetno vrednostjo svojega poslovanja.

Bonitetna odličnost služi ugledu podjetja in nas predstavlja kot kredibilnega partnerja v vseh fazah delovnega procesa. Izkazuje plačilno disciplino in navade poslovanja, kar poslovnim partnerjem olajša odločitev o sodelovanju z nami. Pridobljen certifikat je za nas potrditev, da smo verodostojno podjetje z varnim sistemom poslovanja z ostalimi poslovnimi subjekti doma in po svetu, posledično pa nam omogoča strateška partnerstva in s tem dobro finančno poslovanje tudi v prihodnje.

    

Sliki: Urban Rozina, izvršni direktor in Boris Šolar, generalni direktor podjetja Četrta pot ob prejemu kipca Zlata bonitetna odličnost 2018


DPO ali varstvo osebnih podatkov

Mednarodni certifikat CEPAS

V letu 2017 sta Nataša Centa in Mirjana Mitič uspešno zaključili izobraževanje o varovanju osebnih podatkov, v letu 2019 pa uspešno opravili mednarodni izpit Data Protection Officer oz. DPO po certificirani shemi CEPAS v sodelovanju s certifikacijsko hišo Bureau Veritas. 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva pisno na naslovu: Četrta pot, avtomatska identifikacija, računalništvo in informatika, d.o.o., Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov, Planina 3, 4000 Kranj, oziroma preko elektronske pošte: gdpr.dpo@cetrtapot.si ali dpo@cetrtapot.si.

            


Slovenska kakovost

SQ certifikata

V letu 2016 smo pridobili znak kakovosti Slovenska kakovost SQ, razpoznavni znak vrhunske kakovosti in slovenske ustvarjalnosti, za dva ključna produkta naših sistemov:

Certifikat SQ - Informacijski sistem Kadris 4

Informacijski sistem KADRIS 4, št. certifikata: CS 001A/2016

Certifikat SQ - Registracijski terminal TA-500

Registracijski terminal TA-500, št. certifikata:  CP 001B/2016

Partnerski certifikati

Oracle

Naše pridobljeno tehnično znanje potrjujejo certifikat Oracle Partner Network Member.

Oracle Partner


Licence

Čeprav je le manjši del dejavnosti našega podjetja povezan z varovanjem oseb in premoženja, smo s strani Ministrstva za notranje zadeve v skladu z Zakonom o zasebnem varovanju leta 2007 pridobili licenci:

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...