Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

4. november 2019

ELEKTRONSKI BOLNIŠKI LIST (obrazec eBOL)

Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) intenzivno pripravlja informacijsko rešitev za izdajo papirne listine Potrdila o začasni zadržanosti od dela (obrazec BOL) v elektronski obliki (obrazec eBOL), ki bo v celoti stopil v veljavo s 1. februarjem 2020. 

Elektronske bolniške liste (obrazec eBOL) bodo zdravniki lahko začeli izdajati že 1. januarja 2020. Papirni bolniški listi bodo v veljavi še do 31. januarja 2020, po 1. februarju 2020 pa bodo na voljo le še elektronski bolniški listi (obrazec eBOL).

Kaj pomeni sprememba za zaposlene?

Prednost uvedbe obrazca eBOL za zaposlene pomeni, da jim ne bo več potrebno dostaviti bolniškega lista v papirni obliki delodajalcu, saj bo delodajalcem omogočen dostop do teh podatkov prek državnega spletnega portala SPOT. To pomeni, da bo zaposleni po opravljenem zdravljenju bolniški stalež lahko zaključil kar po telefonu in ne več z obiskom zdravstvene ustanove z namenom dviga bolniškega lista.

Kaj pomeni sprememba za delodajalce?

Podjetja oz. delodajalci boste dostopali do obrazcev eBOL preko državnega spletnega portala SPOT takoj, ko jih bodo zdravniki izdali na ta isti portal. Delodajalci boste nato lahko prenesli te podatke v svoje informacijske sisteme za obračun plač in nadomestil ter pripravo zahtevkov za refundacijo nadomestila plače pri ZZZS. To pomeni, da vam teh podatkov ne bo več potrebno ročno prepisovati iz papirnih bolniških listov, prav tako ne prilagati fotokopij ali skeniranih bolniških listov k zahtevkom za refundacijo nadomestil plač, če nadomestilo plača ZZZS.

Kaj pomeni sprememba za delodajalce, ki uporabljajo za upravljanje delovnega časa in obračun plač informacijski sistem KADRIS 4 podjetja Četrta pot?

Četrta pot bo iz tega naslova prilagodila funkcionalnosti v informacijskem sistemu KADRIS 4 in vsem našim strankam omogočila prenos podatkov iz spletnega portala SPOT na 2 načina:

1.) z ročnim prepisom podatkov iz obrazca eBOL v informacijski sistem KADRIS 4 – ta način že obstaja oz. ga imate v uporabi in ne bo prinesel nobene spremembe,

2.) z avtomatskim zajemom obrazca eBOL v informacijski sistem KADRIS 4 – ta način bo možen samo v verziji KADRIS 4: 4612.54, saj je za avtomatski prenos potrebno dodatno delo.

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Želim ponudbo za to rešitev

Arhiv novic

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...