Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

12. januar 2023

[ZAKONSKE NOVOSTI] Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov

V Uradnem listu št. 162/2022 z dne 23. 12. 2022 je bila objavljena sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja.

V uredbi so objavljeni novi zneski za neobdavčena povračila stroškov v letu 2023.

Višji neobdavčeni zneski dnevnic na službeni poti v Sloveniji, terenskega dodatka, nadomestila za ločeno življenje, zvišanje za obvezno prakso dijakov in študentov in nadomestila za delo od doma se začnejo uporabljati za januar 2023.

Spremembe v davčni obravnavi jubilejne nagrade, odpravnine ob upokojitvi in solidarnostne pomoči pa se uporabljajo za izplačila od 1. 1. 2023 dalje.

Razvojne dopolnitve za omenjene spremembe zneskov v registracijsko informacijskem sistemu (RIS) in plačnem informacijskem sistemu (PIS) znotraj aplikacije KADRIS 4 niso potrebne.

Potrebne so nastavitve novih zneskov, ki jih uporabniki lahko naredite sami s pomočjo navodil ali jih za vas naredimo mi. 

Za navodila ali implementacijo nastavitev imate več možnosti:

- pišite na podpora@cetrtapot.si 

- pokličite na 04 / 280 66 22

- oddajte zahtevek na CRM portal

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...