Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

28. junij 2022

[ZAKONSKE NOVOSTI] Prevozi na delo & Potni nalogi - sprememba višine povračila stroškov

V Uradnem listu RS št. 87/2022 z dne 24.6.2022 je bila objavljena Uredba o spremembah Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja.

Po Uredbi se višina, do katere se povračilo stroškov prevoza na delo in z dela ne všteva v davčno osnovo, zvišuje iz 0,18 EUR za kilometer prevožene poti na 0,21 EUR za kilometer prevožene poti.

Prav tako se zvišuje povračilo stroškov prevoza na službenem potovanju, ki se ne všteva v davčno osnovo, in sicer iz 0,37 EUR za kilometer prevožene poti na 0,43 EUR za kilometer prevožene poti.

Spremembi za povračila stroškov prevoza na delo in z dela oz. za povračila stroškov prevoza na službenem potovanju veljata že za mesec julij 2022.

Posledica te uredbe je je spremenjena višina kilometrine povračila stroškov za prevoz na in z dela v modulu Prevozi na delo ter povračila stroškov prevoza na službenem potovanju v modulu Potni nalogi v sistemu za upravljanje delovnega časa KADRIS 4.

OPIS REŠITVE V KADRIS 4: RIS - Prevozi na delo in Potni nalogi

I. Procedura za spremembo vrednosti višine neobdavčene kilometrine prevoza na in z dela ter službeno pot 

A. Namestitev procedure za spremembo višine neobdavčene kilometrine za prevoz na in z dela do uredbe z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

B. Namestitev procedure za spremembo višine neobdavčene kilometrine za prevoz na in z dela za ustrezen izračun kilometrine do in nad uredbo z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna do in nad davčno osnovo prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

C. Namestitev procedure za spremembo višine neobdavčenega zneska kilometrine za službeno pot z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna kilometrine do in nad davčno uredbo v modulu Potni nalogi.

POGOJI IZVEDBE REŠITVE V KADRIS 4: RIS - Prevozi na delo in Potni nalogi #procedura

II. Ročna spremembo vrednosti višine neobdavčene kilometrine prevoza na in z dela ter službeno pot

A. Ročna sprememba višine neobdavčene kilometrine za prevoz na in z dela do uredbe z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

b. Ročna sprememba višine neobdavčene kilometrine za prevoz na in z dela za ustrezen izračun kilometrine do in nad uredbo z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna do in nad davčno osnovo prevoza na in s dela v modulu Prevozi na delo.

C. Ročna sprememba višine neobdavčenega zneska kilometrine za službeno pot z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna kilometrine do in nad davčno uredbo v modulu Potni nalogi.

POGOJI IZVEDBE REŠITVE V KADRIS 4: RIS – Prevozi na delo in Potni nalogi #ročna sprememba

III. Navodila za ročno spremembo vrednosti višine neobdavčene kilometrine prevoza na in z dela ter službeno pot 

A. Navodilo za ročno spremembo višine neobdavčene kilometrine za prevoz na in z dela do uredbe z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

B. Navodilo za ročno spremembo višine neobdavčene kilometrine za prevoz na in z dela za ustrezen izračun kilometrine do in nad uredbo z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna do in nad davčno osnovo prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

C. Navodilo za ročno spremembo višine neobdavčenega zneska kilometrine za službeno pot z veljavnostjo od 1.7.2022 za ustreznost izračuna kilometrine do in nad davčno uredbo v modulu Potni nalogi.

Za navodila kontaktirajte podpora@cetrtapot.si ali pokličite na 04 / 280 66 22.

Opozorilo: V primeru, da naročnik v sistemu KADRIS 4: RIS nima implementiranega modula »Prevozi na delo« in posledično izračunava le število pripadajočih prevozov na delo, opisanih rešitev ne more implementirati.

Opozorilo: V primeru, da naročnik v sistemu KADRIS 4: RIS nima implementiranega modula »Potni nalogi«, opisanih rešitev ne more implementirati.

Za več informacij nam pišite na: prodaja@cetrtapot.si ali pokličite na 04 / 280 66 60 ali podpora@cetrtapot.si ali pokličite na 04 / 280 66 22.

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...