Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

16. april 2008

Odprava ročne prodaje vozovnic na Slovenskih železnicah

Mobilna prodaja vozovnic na vlaku Slovenskih železnic

V letu 2006 je ČETRTA POT skupaj s partnerji uspela na javnem razpisu "Odprava ročne prodaje vozovnic na Slovenskih železnicah".

Obsežen projekt, ki je med drugim vključeval dobavo 460 mobilnih terminalov IT-3000 za sprevodnike in manjše postaje, razvoj interaktivne aplikacije AFC2 za mobilno prodajo vozovnic in moderne komunikacijske povezave, se je uspešno zaključil v decembru 2007.

Sistem so na Slovenskih železnicah pričeli poskusno uporabljati že junija 2007, v polno uporabo pa je prišel s koncem leta 2007, ko je ročna prodaja vozovnic tudi dejansko ukinjena. Mobilni terminali sedaj podpirajo tudi plačilo z bančnimi kreditnimi karticami Mastercard in Karanta preko povezave z NLB in kartičnim procesnim centrom Bankart.

Sistem pa je že pripravljen na uvedbo brezkontaktnih pametnih kartic po standardu ISO-14443 in s tem tudi na bodočo enotno vozovnico e-karta.

Želite več informacij?

Tomaž Frelih - direktor področja Sistemi
Telefon 04 280 66 14
Email tomaz.frelih@cetrtapot.si

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...