Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

14. december 2021

Kritična ranljivost Java knjižnice Apache Log4j in uporabniki sistema KADRIS 4.7

Spoštovani skrbniki in uporabniki sistema KADRIS 4.7!

Obveščamo vas, da je bila v programski knjižnici Java logging library Log4j odkrita kritična ranljivost z oznako CVE-2021-44228, ki napadalcem omogoča izvajanje poljubne kode na sistemu (RCE – remote code execution) ali krajo občutljivih informacij. Do zlorabe ranljivosti pride ob vnosu zlonamerne povezave namesto vnosa podatka v sistem, če se ta podatek brez kontrol ali sprememb zapiše (logira) z omenjeno knjižnico. Razglašeno je tudi stanje povečane ogroženosti varnosti omrežij in informacijskih sistemov s strani Urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV): https://www.gov.si/novice/2021-12-14-razglaseno-stanje-povecane-ogrozenosti-varnosti-omrezij-in-informacijskih-sistemov/.

Skrbnike in uporabnike sistema KADRIS 4.7, ki pri svojem delu uporabljate programsko knjižnico Java logging library Log4j obveščamo, da naš sistem KADRIS 4.7 za omenjeno zlorabo ni ranljiv, ker:

Pri implementaciji sistema KADRIS 4.7 uporabljamo določene komponente in postopke, ki bi lahko vsebovali omenjeno ranljivost.

Seznam uporabljenih komponent:

Uporabnike sistema KADRIS 4.7 z vklopljeno uporabo Java knjižnice Log4j že proaktivno obveščamo in z nastavitvami na aplikacijskem strežniku povečujemo varnost sistema KADRIS 4.7.

Sistem KADRIS 4.7 v verziji 4761 NF13, ki bo izdana predvidoma 15.12.2021, ne bo več vsebovala Java knjižnice Log4j2 z omenjeno ranljivostjo.

Za več ali dodatne informacije nas kontaktirajte na: podpora@cetrtapot.si ali 04 280 66 22.

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...