Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

27. september 2022

Pozor! Preko ponarejene elektronske pošte z naslovom naročilnica 271 se širi nevarni virus

V podjetju ČETRTA POT smo bili na dan 27.9.2022 tarča zlonamernega dejanja neznanih storilcev, ki se predstavljajo z avtentično vsebino elektronskega sporočila in zlonamerno priponko (končnica .rar) ene od naših zaposlenih oseb.

Preko elektronske pošte pošiljatelja reservas@posadadepalacio.com z naslovom Naročilnica 271, ki ni bilo poslano iz naših poštnih strežnikov, se širi elektronsko sporočilo z zlonamerno priponko. Elektronsko sporočilo prepoznate po sumljivem elektronskem naslovu pošiljatelja - @posadadepalacio.com.

Uporabniki oz. prejemniki elektronskih sporočil, ki uporabljate napredne varnostne mehanizme (antispam filtre, preverjanje spf in dmarc zapisov), vas omenjena elektronska sporočila niso dosegla. Zaznali smo, da so storilci zelo agresivni, saj pošiljajo elektronsko sporočilo na naključne naslove po celotni Sloveniji – fizičnim in pravnim osebam. Po naših informacijah sta bili v zadnjih dneh vsaj še dve drugi slovenski podjetji tarči podobnega napada.

Spodaj objavljamo primer ukradene identitete zaposlene osebe v podjetju ČETRTA POT v obliki elektronske pošte in prikaz sporočila, ki vsebuje virusno priponko. Prosimo vas, da ste pozorni na pošiljateljev naslov konkretno reservas@posadadepalacio.com in ne odpirate priponke in sporočilo takoj izbrišete! 

Ozadje incidenta še preiskujemo.

Hvala za razumevanje.

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...