Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

3. november 2020

[PKP4 & PKP5 UKREPI] Beleženje odsotnosti

Beleženje odsotnosti na podlagi odrejene karantene in bolezen do 3 dni brez potrdila 

OPIS REŠITVE V KADRIS 4: RIS

1. Vrste odsotnosti, ki izhajajo iz PKP4 oz. Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV) in jih prinaša naša rešitev, so:

2. AKTUALNO! Nove vrste odsotnosti, ki izhajajo iz PKP5 oz. Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19 (ZZUOOP) in jih prinaša naša rešitev, so:

Od 1. septembra 2020 dalje bo mogoče uveljavljati višje, 80 odstotno nadomestilo v primeru odsotnosti z dela zaradi višje sile, ki je posledica obveznosti varstva otroka zaradi otroku odrejene karantene do vključno 5. razreda osnovne šole. Nadomestilo se zagotavlja tudi v primeru varstva otrok s posebnimi potrebami, ki potrebujejo stalno varstvo. V okvir obveznosti varstva zaradi višje sile zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine se zajema tudi oseba, ki neguje in varuje otroka na podlagi veljavnega izvršilnega naslova v skladu s predpisi, ki urejajo družinska razmerja (rejništvo).

PKP5 predvideva številne pomembne in zaščitne ukrepe na področju zdravstva, med njimi izvedbo nacionalnega razpisa za izboljšanje dostopnost do zdravstvenih storitev, brezplačno prostovoljno cepljene proti sezonski gripi ter možnost odsotnosti z dela zaradi bolezni brez potrdila osebnega zdravnika do 3 (tri) dni.

3. Dopolnjena povezava števcev z novo odprtimi odsotnostmi.

4. Povezava na vrste plačil, ki jih sporoči naročnik.

POGOJI IZVEDBE REŠITVE V KADRIS 4: RIS

  1. Verzija aplikacije 4612.52 ali 4654 ali 4754.

KORAKI IZVEDBE REŠITVE V KADRIS 4: RIS

  1. Nastavitev novih vrst odsotnosti za odsotnosti za beleženje odrejene karantene.
  2. Nastavitev novih vrst plačil za beležene odsotnosti.
  3. Dopolnitev prenosa novih vrst plačil v plačni sistem.
  4. Dopolnjena povezava števcev z novo odprtimi odsotnostmi.

DODATNE STORITVE

Dodatne storitve se obračuna po opravljenem delu, ki lahko zajema sledeče aktivnosti:

Želim več informacij o tem

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...