Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

6. april 2021

[ZAKONSKE NOVOSTI] Izpis podatkov iz KADRIS 4 za obvestilo IRSD o delu na domu preko portala SPOT

Na podlagi Zakona o delovnih razmerjih je delodajalec o nameravanem organiziranju dela na domu, pred začetkom dela delavca, dolžan o tem obvestiti Inšpektorat RS za delo (IRSD). Obvestilo o delu na domu mora delodajalec na IRSD oddati preko portala SPOT.

Tudi Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 (ZIUOPDVE) je med drugim določil, da morajo delodajalci, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije, obvezno obvestiti IRSD preko portala SPOT.

V e-obvestilu delodajalec navede:

Po oddaji vloge preko portala SPOT se podatki o oddani vlogi zapišejo v evidenco, ki jo vodi IRSD.

Obrazec na portalu izpolnjevalca vodi po korakih izpolnjevanja obvestila. Če želi delodajalec hkrati prijaviti obsežnejši seznam delavcev, je na portalu SPOT ob vlogi na voljo excelova predloga, ki jo izpolni in ob oddaji pripne k vlogi.

Več informacij o postopku pridobivanja pooblastila za oddajo vloge in registracije SIPASS računa je na povezavi Napotitev delavca na delo na domu | SPOT (gov.si).

Delodajalci, ki v letu 2021 nadaljujete z organiziranim delom na domu pozivamo, da čimprej obvestite IRSD preko portala SPOT. Če uporabljate naš sistem KADRIS 4, lahko hitro in enostavno pridobite izpis podatkov za pripravo predpisane tabele na portalu SPOT.

KADRIS 4 vam lahko izpiše naslednje podatke:

Ime in priimek zaposlenega, začetek dela od doma ter predviden konec dela od doma.

Več zakonskih informacij o napotitvi delavca na delo na domu se nahaja TUKAJ.

Želim več informacij o tem

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...