Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

1. september 2013

Mobilna NFC platforma za gospodinjske aparate

V Četrti poti smo s podjetjem Gorenje, d.d. združili moči in znanje na področju raziskav in razvoja in uspešno kandidirali na javnem razpisu za spodbujanje raziskovalno-razvojnih projektov razvoja e-storitev, ki ga je objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport v sklopu razpisov Evropskega sklada za regionalni razvoj in delnega sofinanciranja Evropske Unije - »Naložba v vašo prihodnost«.

V sklopu skupnega razvojnega projekta »Mobilna platforma za gospodinjske aparate, podprta z NFC tehnologijo« smo na poti do povsem novih storitev za kupce Gorenjevih aparatov in novega odnosa s kupci.

Skupina Gorenje izgrajuje komunikacijsko platformo za svoje produkte, s katero se želi bolje povezati s kupci svojih izdelkov in jim ponuditi enostaven dostop do novih storitev. Med obstoječe rešitve želi vključiti tudi NFC komunikacijske rešitve in tako stopiti v korak z drugimi globalnimi proizvajalci ter graditi konkurenčno prednost na področju prodaje gospodinjskih aparatov. Četrta pot je na področju znanja uporabe in razvoja NFC tehnologije med vodilnimi podjetji, zato smo se povezali z Gorenjem in bomo skupaj vzpostavili tri e-storitve, ki bodo imele naslednje rezultate projekta: 1) registracijo aparatov na osnovi NFC komunikacije, 2) naročila in spremljanje statusa servisnih storitev, 3) oskrbovanje kupcev z informacijami o izdelkih, podjetju, programih zvestobe, prodajnih akcijah, novih receptih itd. Vse te storitve bodo potekale na strani uporabnika z uporabo mobilne naprave (npr. s pametnim telefonom z NFC vmesnikom). Rešitev bomo razvili za vzorčni gospodinjski aparat – pečico, v katero bo vgrajen novo razviti NFC komunikacijski modul; razvili bomo ustrezno programsko opremo za NFC modul, mobilno platformo ter vse potrebne strežniške aplikacije na zalednem informacijskem sistemu Gorenja.

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...