V podjetju ČETRTA POT smo zavezani k zagotavljanju visoke kakovosti in učinkovitosti delovanja naših produktov – tako programske kot tudi strojne opreme. Naš poslovni pristop že od nekdaj temelji na lastnem razvoju in proizvodnji strojne opreme kontrole dostopa in registracije delovnega časa, ki je bila vedno izdelana iz varnostno najzanesljivejših komponent in skladna s slovensko zakonodajo. 

Danes smo izredno ponosni, da nam je uspelo sisteme kontrole dostopa ČETRTE POTI certificirati po varnostnem standardu SIST EN 60839-11-1:2013 z najvišjim razredom varnosti (razred 4). Nov certifikat nadomešča predhodni standard SIST EN 50133-1, na katerega se sklicuje tudi slovenska zakonodaja. Postavitev po tem standardu velja za naslednje produkte:

Certifikat velja za komponente in sisteme, ki se uporabljajo za nadzor dostopa, namenjene uporabi v varnostnih aplikacijah za odobritev dostopa, in vključuje zahteve za evidentiranje, identifikacijo in nadzor dogodkov oz. podatkov.

Certifikacija sistema kontrole dostopa po tem standardu uporabnikom zagotavlja najvišjo varnost fizičnega varovanja (razred 4) in popolno skladnost z vso zakonodajo. Certifikat utrjuje tudi naše poslanstvo, da naročnikom zagotavljamo najvišjo stopnjo varnosti uporabniške izkušnje – od ID medijev (kartice ČETRTA POT DESFire EV3 s certifikatom CC EAL6+ in ČETRTA POT AES aplikacijo), mobilne aplikacije (Android in iOS tokenizacija s HSM), čitalnikov ID medijev (AES enkripcija in SAM varnostni moduli), komunikacij (TLS 1.2 in AES) do podatkovne baze in informacijske varnosti (ISO 27001, ISO 27018, GDPR) ter naših strokovnjakov pri implementaciji rešitev (licenca za izvajanje sistemov tehničnega varovanja in varnostna dovoljenja). 

Najvišji razred 4 pomeni, da so naši produkti primerni za območja velikega pomena, kot so proizvodni objekti, kritična infrastruktura, finančne institucije, vladni ali objekti posebnega pomena za obrambo države. Skladno z zahtevami naročnika se sistemi kontrole dostopa lahko konfigurirajo tudi za nižje razrede, kar vključuje tudi preprosto odpiranje vrat.

Pridobljen certifikat nas skupaj z ISO in DPO certifikati umešča na vodilno mesto v izvajanju varnostnih sistemov v Sloveniji, kar je še posebej pomembno v današnjem času izpostavljenega varovanja osebnih podatkov, kibernetske varnosti in digitalizacije vseh podsistemov. Še posebej smo ponosni, da je vsa certificirana oprema plod lastnega razvoja. To pomeni, da imamo »v hiši« veliko strokovnega znanja, s katerim omogočamo daljšo življenjsko dobo sistemom in komponentam, visoko prilagodljivost, nadgradljivost in integracije z zunanjimi sistemi. Tovrstna celovita rešitev je naša konkurenčna prednost, s katero močno odstopamo od vseh drugih ponudnikov kontrole dostopa v Sloveniji in regiji.

Iskrene čestitke celotni ekipi za pridobitev certifikata.

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: