Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

5. januar 2006

E-vozovnica kmalu tudi v železniškem potniškem prometu

Decembra lani so Slovenske železnice objavile javni razpis, na podlagi katerega bodo začele z odpravo ročne prodaje vozovnic v notranjem železniškem potniškem prometu.

Po novem bodo vlakospremno osebje in prodajna mesta z manj prodanimi vozovnicami, kjer danes prodaja poteka ročno, opremljeni z mobilnimi terminali. Ti bodo preko komunikacijskih postaj in lokalnih strežnikov povezani s centralnim strežnikom.

V ta namen je predvidena nabava 280 mobilnih terminalov, 31 komunikacijskih postaj, 101 komunikacijska postaja, 8 lokalnih strežnikov in enega centralnega strežnika s pripadajočo programsko opremo. Ocenjena vrednost investicije znaša 360 milijonov tolarjev.

Opisani projekt je prvi korak k odpravi klasičnih vozovnic in uvedbi elektronske vozovnice tudi v železniškem potniškem prometu, kakršno naše podjetje že nekaj let uspešno uvaja v avtobusnem potniškem prometu v Sloveniji in na Hrvaškem.

Želite več informacij?

Tomaž Frelih - direktor področja Sistemi
Telefon 04 280 66 14
Email tomaz.frelih@cetrtapot.si

Arhiv novic

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...