Pojdi na glavno vsebino
english

27. junij 2008

Finance: ČETRTA POT se čisti in krepi

Zaposlujemo obetavne posameznike, ki sčasoma postanejo izvrstni strokovnjaki

V družbi ČETRTA POT razvijamo, proizvajamo, uvajamo in vzdržujemo tri ključne sistemske rešitve.

Proizvod RIS4i je zmogljiv identifikacijski in informacijski sistem. Z njim v podjetjih celostno obvladujejo delovni čas zaposlenih, skrbijo za varnost, brezgotovinsko plačujejo prehrano ter se povezujejo tako s kadrovsko evidenco in obračunom plač kakor tudi s proizvodnimi in storitvenimi procesi. Drugi naš ključni proizvod je kadrovski informacijski sistem KADRIS, ki je več kot le običajna kadrovska evidenca, saj ponuja podporo procesom HRM, kot so ciljno vodenje in razvoj kadrov. Tretji steber naše dejavnosti pa je plačilni sistem za obračunavanje voznin v javnem potniškem prometu RIS4BUS, ki ga razvijamo v smeri univerzalnega kartičnega plačilnega sistema.

Med vodilnimi na trgu

Na vseh področjih, kjer nastopamo, smo vodilni ali eden od dveh vodilnih proizvajalcev na našem trgu, poslovanje pa že nekaj let širimo v tujino. Za vzdrževanje konkurenčnih prednosti smo v zadnjih treh letih vsako leto zaposlili najmanj 10 novih sodelavcev. Številu zaposlenih je seveda sledila tudi rast prodaje, ki smo jo v zadnjih dveh letih skoraj podvojili. Na podlagi uspešnega poslovanja in hitre rasti smo se letos uvrstili med tri finaliste za regijsko gazelo na Gorenjskem, v okviru projekta Zlata nit pa tudi med 100 najuglednejših zaposlovalcev pri nas.

Posodabljanje in širitev

Naši prednostni nalogi sta stalno tehnološko posodabljanje in širitev uporabnosti proizvodov na nova področja, ki jih nikoli ne zmanjka, saj se potrebe uporabnikov stalno povečujejo. Skoraj 600 aktivnih poslovnih partnerjev, večinoma največjih in najuspešnejših slovenskih podjetij in ustanov, je velika odgovornost, zato si nenehno prizadevamo za dvig kakovosti storitev in zadovoljstvo naših strank. To pa je nemogoče brez ekipe sposobnih in zagnanih sodelavcev. Prav zaradi zahtevnosti in hitrega tempa dela se od nas občasno tudi kdo poslovi, česar pa ne jemljemo tragično, saj se podjetje s tem kadrovsko čisti.

Veliko vlagamo v razvoj kadrov

Kot hitro rastoče podjetje in nosilec novih tehnologij se, kljub sedemdeset zaposlenimi, srečujemo s stalnimi potrebami po kadrih. Večinoma zaposlujemo obetavne posameznike, ki sčasoma postanejo izvrstni strokovnjaki, saj veliko vlagamo v njihov razvoj. Poleg možnosti pridobitve dodatne formalne izobrazbe se udeležujejo tudi zunanjih in internih strokovnih usposabljanj ter seveda sodelujejo v najzahtevnejših razvojnih in izvedbenih projektih, kjer pridobivajo praktične izkušnje. Vse več pozornosti namenjamo odnosom v podjetju in krepitvi zadovoljstva zaposlenih, saj je sposobne posameznike težko pridobiti, še teže pa izdelane strokovnjake nato obdržati. K temu sodi tudi izboljšanje delovnih razmer, kar bomo dosegli s selitvijo v lastne poslovne prostore predvidoma prihodnje leto, saj so sedanje najete pisarne že močno pretesne.

(prispevek objavljen v Financah, priloga Ugledni delodajalci, 26. 6. 2008)

Arhiv novic

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se