Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

Identifikacijske kartice ali obeski

Identifikacijske kartice ali obeski so kljub pojavu novih biometričnih tehnologij za identifikacijo še vedno najbolj zanesljiv identifikacijski medij. Uporabne so za identifikacijo oseb pri evidentiranju delovnega časa, evidentiranju porabe prehrane in kontroli dostopa.

Identifikacijske kartice lahko nadomestimo s funkcionalno enakimi obeski ali daljinskimi upravljalniki (npr. za daljinsko odpiranje vrat ali zapornic).

Več vsebin: Kartice ali obeski Četrta pot DESFire EV2  |  Ostale vrste kartic  |  Tisk na kartice  |  Zaščitna oprema za kartice  |  Prstni odtis ali kartica?  |  Naročilo kartic


Identifikacijske kartice in obeski

KARTICA ali OBESEK ČETRTA POT DESFire EV2

ČETRTA POT DESFire EV2 je trenutno najbolj varna brezkontaktna kartica za identifikacijo in plačilne sisteme. Omogoča najvišjo stopnjo varnosti, ki je podkrepljena z neodvisnim varnostnim certifikatom CC EAL5+ in hkrati fleksibilnost za najrazličnejše aplikacije in interoperabilnost. DESFire je izdelan povsem po uveljavljenih kartičnih standardih ISO-14443 in ISO-7816, hkrati pa je v osnovi kompatibilen z obstoječo MIFARE infrastrukturo.

Glavna področja uporabe:

Glavne prednosti kartice Četrta pot DESFire EV2:

Več o kartici Mifare DESFire ...


OSTALE VRSTE ID KARTIC

Identifikacijske kartice se po zunanjih merah in izgledu med sabo ne razlikujejo, razen kombiniranih kartic z zunanjim čipom. Pri izbiri vrste kartic vam bomo pomagali glede na to, za kaj jih boste uporabljali in kakšno stopnjo varnosti želite vzpostaviti v vaši organizaciji.

Identifikacijski obeski so tehnološko enakovredni karticam.

RFID kartice in obeski

Za identifikacijo ponujamo naslednje tipe kartic oz. obeskov:

Najbolj priporočamo uporabo trenutno najbolj varne in standardne kartice Četrta pot DESFire EV2.

Kombinirane kartice

Za kombinacijo fizične (dostop do prostorov) in logične (dostop do informacijskih sistemov) kontrole dostopa z enotno kartico in enim geslom priporočamo:

Daljinski upravljalniki

Za odpiranje prehodov na večje razdalje uporabljamo različne daljinske upravljalnike.


TISK KARTIC IN GRAVIRANJE OBESKOV

Na identifikacijske ali navadne plastične kartice lahko natisnemo poljuben motiv po vaši izbiri v eni ali več barvah. Motiv za kartico vam lahko oblikujemo tudi mi.

Na identifikacijske obeske lahko graviramo poljuben motiv po vaši izbiri.


ZAŠČITNA OPREMA ZA KARTICE

Življenjsko dobo identifikacijskih kartic lahko precej podaljšamo s pravilno uporabo in ustrezno zaščito. Temu so namenjeni različni etuiji, nosilci in pripenjala za kartice.

Poškodbe identifikacijskih kartic so lahko notranje ali zunanje.

Znotraj 0,76 mm debelega ohišja kartice iz mehke plastike se nahajata integrirano vezje in antena. Predvsem slednja je dovzetnejša za poškodbe, saj se lahko pretrga ali se prekine povezava z vezjem. Čeprav izgleda kartica navzven nepoškodovana, ne deluje več.

Med zunanjimi poškodbami, ki so običajno dobro vidne, je najpogostejše pretirano prepogibanje, včasih celo lomljenje kartice. Površinsko pa jo poškodujeta tudi drgnjenje in praskanje.

Oglejte si opremo za zaščito kartic »


PRSTNI ODTIS NAMESTO KARTICE (BIOMETRIJA)?

Pri vzpostavitvi identifikacije se srečujemo tudi z vprašanjem uporabnosti in zakonitosti identifikacije s prstnim odtisom oz. biometrične registracije.

zakonska ureditev področje identifikacije s prstnim odtisom uvršča med t.i. biometrijske ukrepe, kamor spadajo prstni odtis, prepoznavanje dlani, očesne šarenice ali glasu.

V Sloveniji uporabo biometrijskih ukrepov ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov, 3. poglavje: Biometrija (ZVOP-1). Ta določa, da se jih lahko izvaja le, če so nujno potrebni za opravljanje dejavnosti, za varnost ljudi ali premoženja ali za varovanje tajnih podatkov ali poslovne tajnosti. Izvajajo se lahko samo nad lastnimi zaposlenimi, če so bili o tem predhodno pisno obveščeni. Ne pa na primer nad obiskovalci vašega podjetja ali organizacije.

Uporabnik oziroma upravljalec osebnih podatkov mora predhodno obvezno pridobiti odločbo Informacijskega pooblaščenca, kar po izkušnjah naših poslovnih partnerjev nikakor ni preprosto.

Opisana določila veljajo za javni in zasebni sektor. Uporaba identifikacije s prstnim odtisom brez odločbe Informacijskega pooblaščenca pomeni kršitev omenjenega zakona, za kar so predvidene globe od 834,00 EUR do 2.028,00 EUR za odgovorne osebe pravnih oseb in globe od 4.172,00 EUR do 12.518,00 EUR za pravne osebe.

Poleg zakonskih omejitev pa ima identifikacija s prstnim odtisom tudi svoje prednosti in slabosti.

Poglavitni uporabniški prednosti sta predvsem:

Kar nekaj pa je tudi znanih slabosti:

Ker je pri identifikaciji varnost na prvem mestu, priporočamo identifikacijske kartice.


NAROČILO KARTIC

Za naročilo novih oz. dodatnih kartic in obeskov smo vam na voljo na telefonski številki 04 280 66 60 ali na e-naslovu prodaja@cetrtapot.si.

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...