Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english Blog

Logična pristopna kontrola

Informacijski sistemi in računalniki danes predstavljajo najbolj občutljivo področje varnosti v podjetju, zato jim je treba zagotoviti primerno varnost.

Kontrola pristopa do informacijskih sistemov

Logična pristopna kontrola

Logična pristopna kontrola (t. i. PKI) je namenjena omejitvi in nadzoru dostopa v računalnik (prijava), računalniško omrežje in različne programe ter za digitalni podpis in zaščito dokumentov.

V poslovnem okolju je zato optimalna možnost izbira kombinirane ali t. i. 'pametne' (ang. Smart Card) identifikacijske kartice, ki omogoča tako fizično (npr. za odpiranje vrat) kot tudi logično pristopno kontrolo (npr. za prijavo v osebni računalnik).

Večina vsega varovanja prostorov predstavlja klasična pristopna kontrola oz. dostop z identifikacijskimi karticami. Bi radi zaščitili dostop do vaših prostorov?

Želim več informacij o tem


Upravljanje gesel

Upravljanje gesel

Ob množici informacijskih sistemov in različnih programov obstaja ogromno možnosti, da informacije brez vašega nadzora uidejo izpod nadzora. Zato z modulom za upravljanje z gesli uporabnikov na enem mestu skrbite za morebitno zaščito vaše informacijske lastnine ter menjavo ob pozabljenih geslih.

Imate nadzor nad vsemi gesli uporabniki vaših informacijskih sistemov?

Želim več informacij o tem


Ena kartica + eno geslo

Odgovor na vprašanje, kako ob vse večjih potrebah po varnosti ohraniti enostavnost za uporabo in upravljanje, so identifikacijske rešitve pod skupnim imenovalcem »Ena kartica - eno geslo«.

Naraščajoče zahteve po večji varnosti narekujejo številne identifikacijske mehanizme z vedno več identifikacijskimi karticami in zapletenimi gesli, ki si je skoraj nemogoče zapomniti.

Učinkovita rešitev je kombinirana identifikacijska kratica ali t.i. pametna kartic, ki v enotnem plastičnem telesu združuje brezkontaktno uporabnost za fizično pristopno kontrolo in kontaktno uporabnost za logično pristopno kontrolo, pri kateri potrebujemo zgolj enostavno štirimestno številčno geslo.

Področja uporabe sistema Ena kartica + eno geslo

Področja uporabe enotne kartice in enega gesla

1. Fizična pristopna kontrola

2. Logična pristopna kontrola (PKI – Public Key Infrastructure)

3. Evidenca prisotnosti zaposlenih

4. Biometrija

5. Evidenca obiskovalcev

6. Brezgotovinsko plačevanje

7. Posebne uporabnosti


... za zanesljivo informacijsko varnost.

Vas omenjene rešitve zanimajo? Pokličite nas na 04 280 66 60 ali nam pišite na prodaja@cetrtapot.si, da skupaj poiščemo pravo rešitev za vas.

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se