Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

Ocenjevanje kompetenc

Ocenjevanje kompetenc

Modul nudi celovito podporo za izvedbo ocenjevanj kompetenc zaposlenih. Vodjem omogoča izvajanje obdobnih (kvartalnih, letnih, polletnih) ocenjevanj in 2 načina ocenjevanja kompetenc:

1. samoocena zaposlenega in ocena vodje ter dialog za pridobitev skupne ocene kompetenc. Cilj ocenjevalnega dialoga je ugotavljanje vrzeli med pričakovanim in doseženim nivojem kompetenc, katerega rezultat je izpis kariernega načrta ter aktivnosti za zmanjšanje vrzeli.

2. ocenjevanje po metodi 360 stopinj omogoča objektivno in celovito povratno informacijo o delu zaposlenega, ki jo podajo njegovi sodelavci, nadrejeni, podrejeni, oceni se tudi sam. Na podlagi povratne informacije iz več različnih virov se definirajo prednosti in šibke točke zaposlenega ter opredeli aktivnosti, ki pomagajo razviti posameznikove potenciale. Prednosti te metode so, da zaposleni pridobi poštene, točne, koristne, uporabne in verodostojne povratne informacije. Obenem stimulira zaposlene, da prevzamejo odgovornost za lasten razvoj in prispevek k uresničitvi skupnih organizacijskih ciljev.     

Želim več informacij o tem

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...