Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english

Kadrovski vmesnik eHRS (bivši e-VEM)

Kadrovski vmesnik e-VEM

Kadrovski vmesnik eHRS je programski modul, ki je integriran s kadrovskim vmesnikom eHRS (bivši e-VEM) na državnem portalu SPOT in omogoča neposredno komunikacijo pri zakonsko obveznih postopkih v poslovanju z državo.

Omogoča avtomatizirano prijavo, odjavo in spremembe podatkov (obrazci M-1, M-2, M-3) zaposlenih, družbenikov, samostojnih podjetnikov in drugih oseb v obvezna zdravstvena in socialna zavarovanja na portal SPOT in od tam naprej na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Integracija s kadrovskim vmesnikom eHRS omogoča tudi urejanje prijav v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni (obrazec M-12). 

Z uporabo našega vmesnika lahko zakonsko potrebne vloge urejate neposredno v sistemu KADRIS 4 in jih na klik oddate na portal SPOT. Tako na enem mestu spremljate status in urejate sledeče postopke: 

 • prijava delavca, družbenika ali samostojnega podjetnika v obvezna socialna zavarovanja (obrazec M-1),
 • odjava zavarovane osebe iz obveznih socialnih zavarovanj (obrazec M-2),
 • posredovanje spremembe podatkov o zavarovancih v obveznih socialnih zavarovanjih (obrazec M-3),
 • prijava in odjava zavarovanja za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni (obrazec M-12).

V situacijah, ko je potrebno urediti obstoječa zavarovanja za več zaposlenih hkrati ali v primeru večjega zaposlovanja oz. odpuščanja, vam masovna obdelava M-obrazcev v sistemu KADRIS 4 bistveno skrajša in posledično olajša celotno birokracijo z državnimi inštitucijami.

Naj omenimo le nekaj situacij, v katerih vam bo masovna obdelava M-obrazcev v Kadrovskem vmesniku eHRS pospešila zakonsko obvezno komunikacijo s SPOT-om:

 • Prehod večjega števila zaposlenih na krajši delovni čas
 • Množično zaposlovanje
 • Množično odpuščanje
 • Spremembe v organizaciji, ki za seboj potegnejo množično odjavo in ponovno prijavo zaposlenih v socialna zavarovanja (npr. preimenovanje družbe, spremembe delovnega razmerja iz začasnega v redno delovno razmerje, ipd.)

Avtomatiziran postopek zaradi integracije s portalom SPOT oz. njegovim vmesnikom eHRS je v sistemu KADRIS 4 z masovno obdelavo vlog dobil posebnost, zaradi katere boste uporabniki:

 • Še bolj hitro in učinkovito obdelali večje število vlog
 • Optimizirali delovne naloge
 • Enostavno in zanesljivo rešili nepričakovane situacije

Želim več informacij o tem

Želim dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na:

 04 280 66 60

 prodaja@cetrtapot.si

Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...