Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english
Webinar

[9.12.2021 WEBINAR]: Planiranje zdravstvenih pregledov v KADRIS 4

9. december 2021│ 14:00 - 15:00

[9.12.2021 WEBINAR]: Planiranje zdravstvenih pregledov v KADRIS 4

Zdravstvene preglede ste delodajalci dolžni zagotavljati vsem zaposlenim, ki skladno z določili Zakona o varnosti in zdravja pri delu opravljajo delo na podlagi pogodbe o zaposlitvi ali na drugi pravni podlagi. Zaposleni s tem pridobijo pravico do zdravstvenega pregleda, ki ustreza tveganjem za varnost in zdravje pri delu, ter obenem dolžnost, da se odzovejo nanj. 

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD) predpisuje tudi hrambo dokumentacije vezane na zdravstvene preglede delavcev. Pravilnik o preventivnih zdravstvenih pregledih delavcev natančneje določa vrste, obseg, vsebino, roke, postopke in načine opravljanja preventivnih zdravstvenih pregledov delavcev.

Planiranje in organizacija zdravstvenih pregledov sodi med kadrovske poslovne procese. V kolikor ta proces še nimate digitaliziran, imate znotraj sistema KADRIS 4 na voljo programski modul Planiranje zdravstvenih pregledov. Na predstavitvi je prikazana digitalno izkušnjo skrbnika zdravstvenih pregledov na strani delodajalca in zaposlene osebe, ki je napotena na zdravniški pregled. Predstavljeni so posamezni koraki in vsebinski sklopi, s pomočjo katerih lahko: 

  • izvajate planiranje zdravstvenih pregledov,
  • obveščate zaposlene,
  • tiskate napotnice,
  • in še mnogo drugih nalog, zaradi katerih boste optimizirali na času zaradi manj administrativnega dela.

Pokazali smo tudi posamezne sklope vezane na zdravstvene preglede, ki se nahajajo v modulu Kadrovska evidenca, in sicer:

  • vodenje evidence zdravstvenih pregledov,
  • spremljanje delovnih mest po oceni tveganja,
  • nastavitev intervalov zdravstvenih pregledov,
  • opomniki o ponovnih pregledih,
  • izpis napotnice za zdravstveni pregled in
  • razna poročila.

Uporabnost digitalnih orodij za planiranje zdravstvenih pregledov v aplikaciji KADRIS 4 je predstavila Nataša Centa, produktna vodja in strokovnjakinja za digitalne HR rešitve v podjetju Četrta pot, d.o.o., Kranj.

Če želite video posnetek do webinarja, nam pišite na prodaja@cetrtapot.si in posnetek vam bomo poslali po elektronski pošti.

Vsi video posnetki naših webinarjev so na voljo v spletni učilnici Akademija. Za dostop je potrebna registracija uporabniškega računa. 

Želim več informacij o tem

Povejte naprej:

l
f
t
Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...