Pojdi na glavno vsebino
Sledite nam: l
english
Webinar

[25.9.2019 WEBINAR]: Nova grafična podoba spletne aplikacije KADRIS 4

25. september 2019 │ 13:00 - 14:00

[25.9.2019 WEBINAR]: Nova grafična podoba spletne aplikacije KADRIS 4

Na Četrti poti sledimo trendom in sodobnemu (digitalnemu) načinu življenja, zato za naše poslovne partnerje pripravljamo tudi brezplačne webinarje, ki si jih lahko ogledate v živo ali na posnetku poslanem po zaključku webinarja. 

Septembra smo organizirali naš prvi webinar, na katerem smo v živo prikazali koristne novosti nove grafične podobe spletne aplikacije KADRIS 4 - celovite kadrovske IT-rešitve za učinkovito vodenje zaposlenih. 

VSEBINA WEBINARJA

  • katera delovna področja pokriva KADRIS 4 (kadrovski procesi, upravljanje delovnega časa in obračun plač),

  • kako enostavno, hitro in pregledno je delo s prenovljeno aplikacijo → primeri uporabe,

  • kaj vse je novega v aplikaciji (npr. kako aplikacija omogoča izdelavo kakovostnih poročil in grafikonov za vodstveni management pri sprejemanju poslovnih in strateških odločitev),

  • kako aplikacija pomaga podjetjem glede agilnosti oz. pri prilagajanju tržnim spremembam,

  • odgovori na vprašanja sodelujočih.

Na Četrti poti se zavedamo, da imamo veliko zalogo znanja in praktičnih izkušenj o digitalizaciji kadrovskih in administrativnih procesov, ki jih že 29 let nadgrajujemo in izpopolnjujemo na način, da smo prilagodljivi in upoštevamo celostno izkušnjo naših strank. Ponosni smo na delo naše razvojne ekipe, saj nam je uspelo na podlagi izkušenj strank in uporabnikov naših rešitev funkcionalno nadgraditi in vizualno prenoviti spletno aplikacijo KADRIS 4.

Novosti in novo grafično podobo spletne aplikacije KADRIS 4 je predstavil Sebastjan Kepic, direktor prodaje in marketinga v podjetju Četrta pot, ki ima bogate izkušnje z domačimi in tujimi naročniki na področju identifikacije in digitalizacije kadrovskih in administrativnih procesov.

ZAPIS Q&A

Na koncu dogodka je ostalo še nekaj neodgovorjenih vprašanj, za katera je med webinarjem zmanjkalo časa, zato smo vam za njih pripravili odgovore v tem zapisu.

1. Izobraževanja že vodimo v sistemu SAP, vendar bi bilo smiselno, da bi bila baza izobraževanj povezana z registracijskim informacijskim sistemom RIS4 podjetja Četrta pot. Je ta opcija možna? Vezano na to bi vezali tudi avtorizacije.

Da, ta opcija je možna. Informacijski sistem KADRIS 4 ima že pripravljene vmesnike za povezavo z Infotipi SAP-a. V vašem podjetju je izmenjava med KADRIS 4 in SAP vzpostavljena preko spletne storitve KADRIS 4: WS. Lahko vam posredujemo dokumentacijo, kako poklicati metode za povezavo z modulom KADRIS 4: RIS Izobraževanje.

2. Ali je napredni urejevalnik tudi predmet prenove?

Da, predmet prenove je tudi registracijski informacijski sistem (KADRIS 4: RIS) za upravljanje delovnega časa → tudi napredni urejevalnik.

Poleg grafične prenove smo v napredni urejevalnik vključili tudi določene preglede, pri katerih je bilo pred tem potrebno zapustiti urejevalnik (npr. pregled dogodkov kontrole dostopa, službene poti oz. potni nalogi). Prenovili smo formo za vnos bolniškega lista, pripravljamo tudi integracijo z E-BOL.

3. V kakšni meri so prilagodljivi grafi. Ali je možno izbrati drugačno vrsto, slog, menjati metrike, ipd.?

V okviru standardne funkcionalnosti omogočamo izdelavo in uporabo stolpčnih in »pita« grafikonov. Izdelane grafikone lahko vključujete v vsa dinamično kreirana poročila, ki jih lahko tudi sami sestavljate.

Vsa tako izdelana poročila lahko izvozite oz. kreirate kot PDF dokument. V primeru, da grafikon želite le za pregled na ekranu, so vam na voljo tudi druge razpoložljive oblike - za nekatere med njimi je potrebno dokupiti »pro« verzije komponente.

4. Ali je možno k izobraževanjem dodati dokumente (PDF) - primer izpit za viličarja?

Seveda, PDF dokument je možno dodajati praktično v vsakem procesu, ki ga izvajate v informacijskem sistemu KADRIS 4, posebno pozornost pri izdelavi KADRIS 4 pa smo namenili tudi »primeru izpita za viličarja«.

5. Kdaj bo na voljo novi grafični vmesnik? Mi imamo samo beleženje delovnega časa in potne naloge.

Prenovljeni modul KADRIS 4: RIS Potni nalogi je bil temeljito osvežen in je že produkcijsko v uporabi pri naših uporabnikih. Dodali smo še modul »enostavni potni nalogi« ali kot mu pravimo modul KADRIS 4: RIS Službene poti. Namenjen je poenostavljeni uporabi službenih poti, kjer se uporabljajo le službena vozila in ne nastajajo stroški, ki bi jih bilo potrebno obračunati zaposleni osebi.

6. Kako izgledajo izpisi raznih analiz oz. vnesenih podatkov (Excel)? Dobimo iz programa vse vnesene podatke? Je možno na osebni portal dostopati od doma ali je potreben terminal v podjetju (sploh za proizvodne delavce)?

Da, iz programa lahko dobite vse vnesene podatke. Podatki so »vaši« in aplikacija tega ne sme preprečevati. Skladno z zakonodajo in Uredbo GDPR program beleži poizvedbe po podatkih.

Od doma lahko dostopate do aplikacije KADRIS 4 in s tem do osebnega portala na enak način, kot dostopate do drugih aplikacij v vašem okolju, praviloma preko varne VPN povezave v podjetje. Dokumente, kot so mesečna urna lista, plačna lista, ipd. pa lahko (seveda zaščitene z geslom) pošiljate tudi po e-pošti na domač naslov.

7. Ali bo z novo verzijo tudi kakšna sprememba v zvezi z registracijo delovnega časa?

Da, sprememb in izboljšav v zvezi z registracijo delovnega časa je veliko. Nekatere smo že pokazali v tem webinarju, prav za področje delovnega časa (KADRIS 4: RIS) pa pripravljamo samostojni webinar.

8. Ali je možno razpisati izobraževanja, ki jih zaposleni vidijo v informacijskem sistemu KADRIS 4 in imajo možnost, da se na njih preko sistema prijavijo sami?

Seveda, del procesa razpisa izobraževanj smo na hitro že pokazali v tem webinarju. Zaposleni vidijo svoje »podatke« v sistemu oz. v modulu KADRIS 4: Osebni portal. Zaposleni se preko aplikacije KADRIS 4 lahko sami prijavijo na že razpisana izobraževanja. Lahko pa prijavo/predlog zabeležite v času izvajanja procesa modul KADRIS 4: Letni razgovori, kjer se o izobraževanjih zaposleni dogovori s svojim nadrejenim.

9. Ali je kaj novega na poročilih o planu in realizaciji plana izobraževanja - realizirane ure izobraževanja in strošek glede na plan?

Tudi modul KADRIS 4: KIS Izobraževanje je bil vključen v prenovo. V modulu je omogočena izdelava dokumentov in grafikonov. Posebno pozornost smo namenili tudi pripravi plana, kjer je vodjem omogočeno vnašanje izobraževalnih vsebin v plan. Plan lahko tudi izpišete.

Pripravljamo oz. razvijamo tudi obširnejše poročilo, ki pokaže planirana in realizirana izobraževanja in ga bomo dobavili v enem od naslednjih posodobitev.

10. Ali je možno rezultate poročil izvoziti v Excel ali je Copy Paste?

Pri razvoju novega grafičnega uporabniškega vmesnika smo posebno pozornost namenili izvozu v obliko za pregled v Excelu in pregledu podatkov v obliki »podatkovne tabele« ali »interaktivnega poročila«, kjer lahko podatke dodatno/interaktivno pregledujete in tudi izvozite v obliki, primerni za uvoz v Excel (format .xlsx).

11. Ali aplikacija KADRIS 4 omogoča, da zaposleni brskajo med različnimi izobraževanji in njihovimi termini (koledar) ter se sami prijavijo?

Seveda, zaposleni lahko pregledujejo razpisana/aktualna izobraževanja. Vidnost razpisanih izobraževalnih vsebin preko KADRIS 4: Osebni portal je odvisna od načina vnosa posamezne izobraževalne vsebine. Zaposleni razpisano izobraževalno vsebino vidi v osebnem portalu, če je vabljen na to izobraževanje ali če so odprte prijave. Odprte prijave omogočajo prijavo vsem zaposlenim do zasedbe prostih mest.

Koledar lahko pripravite tudi v ICS obliki za uvoz v druge sisteme, ki omogočajo izmenjavo preko ICS.

12. Ali lahko vodja v novem uporabniškem vmesniku izpisuje kadrovske podatke za svoje podrejene?

Da, za vodje smo izdelali ti. KADRIS 4: Portal vodij. Vodjem so na voljo podatki o svojih podrejenih za pregled (in izpis) skladno z zakonom in Uredbo GDPR.

13. Kakšna je okvirna cena KADRIS 4 za 60 zaposlenih?

Cena je odvisna od velikosti podjetja oz. števila zaposlenih in kateri del enotne platforme informacijskega sistema KADRIS 4 želite uporabljati (KIS - Kadrovski informacijski sistem, RIS - Registracijski informacijski sistem, PIS - Plačni informacijski sistem), katere dodatne funkcionalnosti/module potrebujete, kje bo sistem vzpostavljen in obenem tudi od zahtevane strojne opreme.

V primeru uvedbe glavnih modulov KIS, RIS in PIS, je okvirni strošek uvedbe sistema na strežnikih naročnika/podjetja okoli 15.000 EUR.

Glede na velikost podjetja, bi priporočali namestitev v Oracle Cloud skozi najemni model sodelovanja, kjer so začetni stroški uvedbe bistveno manjši, obenem pa skozi vzdrževanje sistema krijemo tudi infrastrukturni del, back-upiranje podatkov, posodobitve sistema, itd.

Predlagamo, da se obrnete na prodaja@cetrtapot.si, da se najprej dogovorimo za uvodni sestanek in kratko predstavitev produkta.

14. Ali so potni nalogi del paketa kadrovsko informacijskega sistema KADRIS 4: KIS?

Potni nalog so modul v registracijskem informacijskem sistemu KADRIS 4: RIS Potni nalogi.

Z modulom Potni nalogi znotraj KADRIS 4 povečamo raven digitalizacije evidence delovnega časa, saj so direktno povezani z dovolilnicami in odsotnostmi. To pomeni, da direktno vplivajo na izračun obračun prevozov na in z dela ter na obračun prehrane za dneve, ko imamo obračunano dnevnico.

Za delovanje modula KADRIS 4: RIS Potni nalogi je potrebno definirati hierarhije odobravanja in potrjevanja, katere lahko enostavno preberemo s KADRIS 4: KIS.

15. Kdaj bo verzija programa v uporabi?

Nov grafični uporabniški vmesnik produkcijsko nameščamo pri vseh novih postavitvah oz. naročnikih.

V zadnjem letu smo uspešno posodobili več kot 20 večjih sistemov in odzivi naših naročnikov pravijo, da smo na pravi poti.

Več vsebine o aplikaciji oz. informacijskem sistemu KADRIS 4 si lahko preberete v BROŠURI.

Za dodatna vprašanja se obrnite na prodaja@cetrtapot.si

Lep pozdrav,

ekipa Četrte poti

Povejte naprej:

l
f
t
Nastavitve zasebnosti

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke. Nujni omogočajo delovanje spletne strani. Analitični in trženjski piškotki pa izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Več ...