Kako vodijo milenijci in kako se pripraviti na vstop generacije Z na trg dela?

Že 17. leto zapored je potekala HR&M konferenca, kjer organizator dogodka Planet GV raziskuje, odkriva in nagrajuje dobre in učinkovite prakse ravnanja z ljudmi pri delu. Organizacije in podjetja se predstavijo širši javnosti, ko podelijo svoje inovativne pristope ravnanja z ljudmi pri delu in se tako postavijo na zemljevid uglednih delodajalcev.

S podjetjem Planet GV sodelujemo na področju sponzoriranja dogodkov, ki so vsebinsko povezani z našo dejavnostjo - digitalizacijo kadrovskih in delovnih procesov v podjetjih in organizacijah različnih velikosti. Ker vsebinski marketing temelji na dobri vsebini, je vključevanje sponzorjev v programski del dogodkov ključnega pomena za gradnjo dolgoročnega sodelovanja, še posebno, če so vsebine strokovne in ne komercialno usmerjene.

Rdeča nit letošnje konference so mladi liderji, predstavniki milenijcev. Danes ima najstarejši milenijec 39 let, kar pomeni, da že posega po najvišjih pozicijah v organizacijah oz. vodi svoje lastno podjetje. Jutri pa bodo na trgu delovne sile 4 generacije in vsaka izmed njih ima svoje prioritete in pričakovanja, veščine in motivatorje. Čas je, da spoznamo milenijce kot vodje in generacijo, ki prihaja za njimi ter se pripravimo na nove paradigme v poslovnem svetu.

Na letošnji konferenci je organizator dogodka želel prikazati primere dobre prakse vodij, ki že sodijo v generacijo milenijcev. Na našo pobudo je pokazala primer dobre prakse tudi naša stranka, dr. Vesna Rejec Skrt, direktorica kadrovske službe v podjetju Raycap Slovenija. Dr. Skrtova je spregovorila in podala namige, kako lahko podjetja izboljšajo delovno zavzetost in počutje na delovnem mestu preko dnevnih izzivov.

Cilj konference je bil poiskati odgovore na vprašanja: Kako v svoji organizaciji spodbuditi ljudi k večji učinkovitosti; Kako skrbeti za njihovo zavzetost, motivacijo, zadovoljstvo, dobro počutje in zdravje ter kako skrbeti za njihov osebni in profesionalni razvoj.

Pri letošnjih projektih, ki jih je bilo, kar 27, so prevladovale digitalne kompetence, odnos do stresa, življenjskega stila in delitev znanja. Svoj projekt je predstavilo šest top finalistov in udeleženci konference so izbrali tri zmagovalce (po enega v vsaki kategoriji).

Bilo je zabavno, poučno in pri izboru zelo napeto. Saj top finaliste izbere komisija, zmagovalca pa vsi udeleženci konference. S svojimi projekti so pokazali, da so vsi zelo uspešni pri projektih, izbor pa je določil, da so najboljši trije:

V kategoriji javni in neprofitni sektor:
Zdravstveni dom Radeče: Vodja kot CHO (od preoblikovanja dela do srečnosti na delovnem mestu)

V kategoriji majhnih in srednje velikih podjetij:
Jezeršek gostinstvo: Z Jezerški v Slovensko hišo

V kategoriji velikih podjetij:
Gen-i: Trajnostni razvoj in pomen poznavanja smisla preobrazbe – skupine za spremembe

Top finalisti pa so bili:
Zdravstveni dom Radeče, Ministrstvi za javno upravo, BHS skupina – Point out, Jezeršek gostinstvo, Steklarna Hrastnik in Gen-i.

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: