Pojdi na glavno vsebino
english

Kaj je učenje na daljavo in kako deluje?

Ko govorimo o učenju na daljavo (slov. tudi e-Izobraževanje ali ang. e-Learning) znotraj podjetja ali organizacije, imamo v mislih temu namenjen informacijski sistem. Za kaj gre?

V vsakem podjetju potrebujemo različna notranja in zunanja izobraževanja in strokovna usposabljanja. Izvajamo jih s svojimi strokovnjaki, s pomočjo zunanjih izvajalcev ali pa zaposlene pošiljamo na različne delavnice, predavanja in seminarje. Vse to je lahko povezano s precejšnjo porabo časa in denarja. Še posebej, če se mora posameznega usposabljanja udeležiti večje število zaposlenih.

Informacijski sistem za učenje na daljavo pa nam omogoča, da vse potrebne učne vsebine pripravimo v elektronski obliki. Prav tako sami, ali s pomočjo zunanjih izvajalcev. Kot učbenike, posnetke predavanj, prikaze različnih postopkov in podobno. In njihovo uporabo nato omogočimo svojim zaposlenim s pomočjo intranetne ali internetne tehnologije.

Za lažje razumevanje si ponazorimo s praktičnim primerom.

Recimo, da mora večja skupina zaposlenih obnoviti preizkus znanja iz varnosti in zdravja pri delu. Celotno gradivo pripravimo v elektronski obliki ter zaposlenim pošljemo obvestilo s povezavo na spletno učilnico in terminom, v katerem je preizkus potrebno opraviti. Ostalo pa nato poteka na daljavo, na delovnem mestu, v računalniški učilnici za zaposlene, ki nimajo dostopa do računalnika ali od doma. Vsak zaposleni lahko predela učno gradivo, reši test in pridobi potrdilo o uspešno opravljenem preizkusu znanja. O čemer imamo na razpolago tud podrobne podatke za statistično obdelavo celotnega procesa.

Seveda to ne pomeni, da poslej vsa usposabljanja potekajo le še brezosebno in na daljavo. Vendar pa lahko določene vsebine udeleženci predelajo sami in vnaprej, zato je delo predavateljev krajše, lažje in bolj učinkovito.

Kakšne so poglavitne prednosti učenja na daljavo?

Z učenjem na daljavo pridobi organizacija in tudi zaposleni.

Poglavitne prednosti za organizacijo so:

Nižji stroški izobraževanja in usposabljanja

Prihranek časa in denarja za organizacijo in izvedbo usposabljanj

Potrebam prilagojene učne vsebine

Hitro in učinkovito preverjanje in certificiranje pridobljenih znanj

Večje zadovoljstvo zaposlenih

Poglavitne prednosti za zaposlene pa so:

Prilagodljivost učenja (kraj, čas, hitrost)

Učinkovitejše, poglobljeno in prilagojeno pridobivanje znanj

Občutek uspeha zaradi aktivnejše vključenosti v izobraževalni proces

Kje lahko takšno rešitev najdete?

Učenje na daljavo vam omogoča informacijski sistem E-CHO KADRIS 4.

Je cenovno dostopen, prijazen za uporabo in primeren za vsako poslovno okolje, ne glede na število zaposlenih in kompleksnost izobraževalnih procesov.

Za predstavitev sistema E-CHO KADRIS 4 z več informacijami pa nam lahko pišete tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se